Sivut

23. marraskuuta 2014

Joulukalenterin väsäystä ja ponnyllä menoa


Olen ahkeraan väsäillyt joulukalenteria, joten kuulumisia ei ole hetkeen näkynyt täällä, mutta saattepa sitten joulukuun nauttia joka päivä kalenterin luukkuja :D Myös normikuulumisia silloin tarkoitus raapustella! :) Myös blogin ulkoasu päivittyy pikkuhiljaa talvisemmaksi tässä!

Viime viikko oli tosi kenttäpainotteinen, kun halusin treenata vähän enemmän 15.11. kisoja varten. Vallu oli koko viikon ihan unelma ratsastaa- ei ainuttakaan taistelua! Kuunteli alusta alkaen tosi hyvin ja kulki pyöreänä. Olin koko viikon ihan wow- fiiliksellä ja siihen fiilikseen pääsin myös kisoissakin! Tosin vain lämmittelyssä, mutta mitäs pienistä...

Kisoissa ratsastin T1 ja F1 luokat. Kisat olivat Luvian rats.koulun maneesissa la 15.11, jolloin täytin 17 vuotta ;D
Sanni oli mukana kuvaamassa, joten kuvamateriaalia löytyy. Lähdettiin jo aamulla kisapaikalle, kun Vallulla oli karsinapaikka ja halusin vähän katsella miten kisat sujuu. Vallu lastautui nätisti, vaikka itse suunnilleen hysterisoin tallilla kun lainatraikusta ei saanut keskiosaa irti ja siirrettyä sivuun, miten ollaan yleensä tehty kun ollut toinen traikku lainassa. Oletin että Vallu ei tasan mee traileriin, mutta onneksi käveli tyytyväisenä suoraan sisään! :)

Kisapaikalla otettiin Vallu ulos ja vietiin boxiin. Haettiin kamppeet karsinalle ja lähdettiin kattomaan kisoja. Katseltiin parit luokat ja kannustettiin tuttuja suorituksissaan ennenkun piti lähteä Vallu laittamaan kuntoon.



Lämmittelyssä Vallu oli alkuun lentoon lähdössä ja töpsötti menemään, ei kuunnellut mitään ja meinasi jo epätoivo iskeä. Sain itseni tsempattua rennoksi ja ratsastamaan, jolloin Vallukin sitten rauhoittui ja alkoi toimimaan tosi hyvin! Otin aika pitkän lämmittelyn, joka sisälsi paljon käyntiä. Käynnissä tarkastelin, että kaikki toimii. Tölttiä otin lämmittelyksi, Vallu meni ihan sika makeesti, oli kuulolla ja pyöreenä.





Ensin kisasin T1 eli tölttiluokan. Vallu oli hieno koko suorituksen, mutta itse mokasin sen. Heti maneesiin päästyä mulle kävi niinkun aina - unohdan ratsastaa ja kellun vaan mukana... Hidas töltti menikin sen takia aika persiilleen, Vallu oli paikoin ravitahtinen ja kulki kirahvina. Pisteitä ei paljoa ropissut tuomarien tiukan linjan vuoksi, mutta lisätty töltti meni ihan loistavasti - siis siihen nähden mitä ollaan aikaisemmin menty! Sain koko pätkän tölttiä eikä Vallu edes yrittänyt passille. Varmistelin kuitenkin liikaa ja ponny oli koko ajan vasemmalle asetettu, vaikka en sitä itse tajunnut suorituksen aikana...


Katsomo järkytti :D + Mun kaunis etukeno...


Jooh, kiva asetus -.-


Ennen viisikäynti luokkaa eli F1, naureskelin Sannille ja toiselle kaverilleni Jennalle että mä kyllä sitten nauran jos en saakkaan Vallua passille.... Kohtalon ivaa(ko) ja meidän passit vaihtui tosi makeeksi lisätyksi töltiksi... Ensimmäinen passisuora mentiin laukka-passi räpellystä ja toinen sujuvasti tölttiä D: Aina väärässä luokassa :"D Muut askellajit meni huippuhyvin ja saatiin niistä 5 ja 5.5!! Ravissa tuli ihan WOW- fiilis, kun Vallu oikeen työnsi takaa ja ravi tuntui leijuvan!







Suoritusten jälkeen olin tietysti pettynyt - itseeni - kun en hemmetti muistanut ratsastaa! F1 luokassa sentään ratsastin paremmin kuin T1.... Ponista olin tosi ylpeä! :) Ei oikeen F1- luokan voittokaan miltään tuntunut, kun olin ainoa kisaaja siinä luokassa ja en edes ehjää suoritusta saanut... Ja tällähetkellä meiltä on passi kokonaan kadonnut D:

Sunnuntaina kävin Sannin kanssa palautteluksi maastossa. Vallu oli ihan sairaan makee maastossa! Kuunteli tosi hyvin ja kulki tyytyväisenä pyöreenä. Käytiin sellainen mukava peruslenkki ja hakemassa poneille porkkanat meiltä kotoa(...jossa ne osaavat asettua itsekseen odottamaan jo porkkanaa... Selma tahtois kiivetä sisälle asti.. xD).

Sunnuntain jälkeen koko homma menikin sitten perseelleen, tapahtui se kuuluisa putoominen pilvilinnoista alas. Tiistaina ja sen jälkeen Vallusta on tullut ihan hirveä ratsastaa, ollaan "päästy" taas tappelun makuun alkuratsastaessa ja maastot on täynnä mörköjä... Ei oikeen ole inspannut nousta ponin selkään... Tänään kävin maastossa Sannin kanssa ja poni oli yllättävän hyvä ratsastaa! Kuunteli ihan hyvin, vaikka kotiinpäin olikin liikaa vauhtia keliin nähden. Meillä siis vielä kesäkengät jalassa ja tänne sateli edellispäivänä lunta ja nyt melkein joka paikka liukas ja jäässä.


Perjantaina keskusteltiin Vallun kanssa pidemmän kaavan kautta - siis maastakäsittelyä. Ensin päästin Vallun irti kentälle ja sai rauhassa sekoilla ja hullutella energiat pois, harmi vaan en saanut kuvia tai videoita, kun Vallu väähän heitteli ihme koikkaloikkia ja sekoili ihan täysillä.

Sekoilun jälkeen päästiinkin pohtimaan asioita, Vallu edelleen irtona pyysin sen juoksemaan ympyrällä ympärilläni, mutta tämä älykäs älyväläys aloittaa pelleilyn ja juoksentelee vain edestakaisin päästä päähän ja kun pyytää liikkeelle niin hirveät kepulit. Noh, ajoin sitten vähän reippaampaa sitä ja sain juoksemaan koko kenttää ympäri ja sitten poni saikin juosta - hidastettiin vasta sitten kun minä pyysin. Sen jälkeen Vallu toimi tosi hyvin maastakäsin. Vallu seurasi irtona mua kävellen, juosten ja väisti ja pysähtyi todella hyvin. Ympyrälle menokin alkoi kummasti onnistua ja onnistuin pitämään Vallun ympyrällä. Pariin otteeseen Vallun kiinnostus lopahti ja alkoi kyttäilemään omiaan, mutta sitten pyysin sitä juoksemaan pari kierrosta kenttää ympäri ja homma jatkui. 

Loppuun pyysin Vallua väistämään minua koko kehollaan ympyrällä, halusin tällä harjoituksella tukea ratsastaessa samaa tehtävää harjoitusta. Sain Vallun toimimaan aika kivasti, mutta helposti vahingossa lähetän Vallun ympyrälle, kun en pysykkään siinä kohtaa mistä väistää vaan jään sen liikkeestä jälkeen, jolloin käsky muuttuukin ymprälle lähetykseksi. Harjoitusta, harjoitusta ;)


Vallulla on nyt kerran viikossa käynyt yksi nuori tyttö, blogissa voisin kutsua häntä vaikka M:ksi. M on aloittanut ratsastuksen hetki sitten ja lupasin, että saa käydä Vallulla ratsastamassa niin, että minä opetan häntä.  Ollaan nyt alkuun vähän tutusteltu toisiimme ja olen opettanut miten istunnalla pystyy ratsastamaan ja mietitty vähän ohjien käyttöä. Vallu on käyttäytynyt todella fiksuksi, ottaen huomioon sen ettei se ole tottunut talutusponin rooliin sen kummemmin, mutta nyt saa luvan tottua! :D Itselleni vaikeinta oli päättää mistä haluan lähteä liikkeelle, kun lähden opettamaan. Halusin, että M oppii käyttämään istuntaa ensisijaisesti eikä ohjia. Kun mulla on käytössä Vallun kaltainen herkkä hevonen, joka vastaa istuntaan niin päätin lähteä sillä, että opetan ensin istunnan ja äänen käytön ja sitten vasta mietitään mitä ohjilla tehdään. Opettaminen on kyllä samaan aikaan hauskaa ja haastavaa, kun en ole tottunut siihen :D


Lellu ja mä joskus aikoja sitte :D

Edelleen käyn kerran viikossa tunneilla Baldurissa, mutta eipä ole näköjään tullut kirjoitettua niistä tänne blogin puolelle näköjään. Viime to menin Lellulla tunnilla. Alkuun en meinannut saada Lellua toimimaan kunnolla ja oikeinpäin millään, koska en ratsastanut kunnolla jostian syystä... Lopputunnista homma alkoi paranemaan ja sain Lellulta hyviä pätkiä hyvääkin tölttiä. Tuntui kuitenkin siltä että killun satulassa pelkillä reisillä ja sitä pohdiskelin siinä aikani että mahdanko istua jotenkin hassusti vai mikä mättää, mutten sitten keksinyt mitään syytä sille... Ehkä sitten itse istuin jotnekin vinossa, kun huomasin välillä istuvani selässä niin etten saanut molempia istuinluita satulaan vaan vasen on todella vahvasti kiinni ja oikeata en löydä mistään. Etenkin ympyröillä tämä korostui, joten täytyykin kiinnittää huomiota siihen kun ratsastan! :)


Ollaan Sannin kanssa aina välillä ihmetelty et miks ponskien amme on iha mutanen, mut nyt syy siihen selvis xD Selmis on keksinyt tosi hauskan jutun ;))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina