Sivut

11. huhtikuuta 2015

Ratsastelua kaksin kappalein ;)



 Toisena pääsiäispäivänä eli maanantaina päätin kokeilla miltä maisemat näyttäisivät Snillen kyydistä. Ei muutakun tuumasta toimeen; Hain ponnyn kentälle, äiti toi satulan ja Sanni tuli kuvaamaan.
Ensin juoksuttelin Snillen liinassa. S oli hyvinkin laiskalla päällä eikä olisi viitsinyt liikkua eteen ja käskiessäni alkoi sitten sähläämään jotain omiaan ja päätyi laukkaamaan ristilaukassa ympyrällä, kun käskin vain juosta eteen (S alkoi jummailemaan eikä kuunnellut enää yhtään --> Ajoin eteen, jolloin sain huomion takaisin itseeni ja ponin liikkeelle). Sen jälkeen meno oli asiallista, edelleenkin vähän tahmeaa, ja lopettelinkin pian hyvään suoritukseen.







Lentävä lihapulla ;)



 Juoksuttelun jälkeen sovitin Snillelle Vallun satulaa, joka istui sen selkään hyvin. Olin yllättynyt, että istui niin hyvin kun ajattelin että olisi liian pitkä tai liian kapea! Onni on hevosen mukaan muovautuva satula ;)
Ennen kun nousin kyytiin loikin maassa Snillen vieressä ja katsoin miten reagoi sellaiseen. Mitään pientä jännittymistä suurempaa en havainnut, joten laitoin jalan jalustimeen ajatellen että toistan loikkimista niin, mutta ponnistaessani ilmaan päätin samassa että selkään vaan. Kun selässä istuin, tuli sellainen "Mitäs nyt?"- fiilis. Seisoskeltiin hetki paikoillaan ja annoin namia selästä käsin.
Ensin ei meinattu liikkeelle päästä kun kumpaakin sekä ponia että ratsastajaa vähän jännitti, mutta alku kangistelujen jälkeen lähdettiin kiertämään uraa pitkin käynnissä ja mietittiin vähän jarruja ja kaasua. Snillen kyydissä oikein korostui istuntavirheeni - tai siis se kuinka solmussa todellisuudessa istun siellä. Vasen jalka ylempänä kuin oikea, vasen olkapää taempana kuin oikea ja vielä lantio jotenkin tyylikkäästi vinossa. Snille yritti sen takia kummassakin kierroksessa keskelle kenttää useaan otteeseen, mutta päästiin hyvin kiertämään uraa ja vaihtamaan suuntaa ympyröiden yms.. kautta.
S oli alkuun todella jännittynyt, mutta rentoutui loppua kohden. Käynnissä se ei olisi malttanut pysyä vaan koitti koko ajan sipsuttaa/raville ja yhdessä kulmassa nykäisi peränkin äkisti alle, mutta pysäytin sen päin aitaa, jolloin homma laukesi siihen. Oli kyllä aika villi tunne kun muutenkin jo lyhyt poni lyheni yhtäkkiä vielä puolet lyhyemmäksi :D Snille kyllä tuntui ratsastaa sellaiselta juuri sisäänratsastetulta siis sellaiselta, joka ei ihan oikeen aina ymmärrä mitä pitää tehdä ja yrittää toimia vähän oman pään mukaan ja meno on vähän "haahuilevaa", en oikeen osaa selittää sitä :D Katsoo jos seuraavalla kerralla menisi vähän paremmin... ;)


"Tää on korkee" ;D













Vallun kanssa ollaan palailtu pikkuhiljaa kohti normaalia treeniä. Maastossa on tullut käytyä ja kentälläkin ollaan pyörähdetty. Vallu on pääasiassa ollut tosi hyvä ratsastaa, energinen ja erittäin eteenpäin pyrkivä, mutta silti kuulolla ja avuilla. Sen verran kuitenkin tuota energiaa, että kolmipalalla ei tarviste haaveilla menevänsä maastoon, jos haluaa siistillä ja
rennolla meniningillä pitää ponny nahoissaan ;)
Kentällä Vallu on ollut tosi hyvä, ollaan harjoiteltu ja menty samaa mitä ennen lomaa eli paljon väistöjä ja kaikkia askellajeja läpi hitaassa ja vähän reippaammassa temmossa. Eilen löytyi jopa ihan hidas laukkakin ;D Eilinen ratsastus uhkasi mennä persiilleen heti alkuun, mutta sain kuin sainkin Vallun kuuntelemaan ja lopussa meni todella hyvin kaikissa askellajeissa! :)
Vallun jalat eivät ole onneksi nyt reagoinut ja "sotasuunnitelmani" on sellainen, että tämä viikko loppuun eli käytännössä huominen mennään pintelit koivissa liikutuksessa ja ensi viikolla, jolloin sunnuntaina kisat joihin tähdätään, aletaan jättämään pinteleitä vähän pois ja tavoitteena päästä siihen mihin ennen tätä parin viikon taukoa eli pintelit vain maastossa, muuten ilman.



Tänään oli mitä mahtavin sää maastoilla kun melkein +15 lämmintä ja aurinko paistoi!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina