Sivut

2. toukokuuta 2015

Kisanäytöstä, kultakypärää ja valmennusta ;)


Tämä ja eilinen päivä on tuntunut menevän huisin nopeasti, kun ollaan oltu liikeenteessä kumpanakin päivänä. Eilen oltiin esiintymässä kisanäytöksessä Baldur- tallin 10v. juhlissa ja tänään oltiin valmennuksessa.



 Eilen Baldur- tallilla oli 10v. juhlakisat, joissa oltiin Vallun kanssa luokkien välissä vetämässä kisanäytös. Sitä ennen serkkuni kisasi Vallulla tehtävärataluokassa ja olin kyllä todella ylpeä molemmista! Vallu selvisi tehtäväradasta ilman mitään ylimääräisiä liikkeitä vaikka piti mm. kantaa tyynyä ratsain tietyn matkan. :)
Serkun suorituksen jälkeen laitoin itseni ja Vallun kuntoon kisanäytöstä varten. Lämmitellessäni Vallun, se tuntui tosi hyvälle ja oli hyvin kuulolla vaikka estenäytöksen ratsukot lämmitteli samaan aikaan kentällä. Lämmittelyksi menin pääosin käyntiä ja hidasta tölttiä, joissa Vallu toimi tosi hyvin.
Näytöksen alkuun Piia esitteli meidät ja aloitin itse näytöksen. Menin nelikäynti suorituksen, jonka jälkeen näytin vielä kierroksen verran tölttiä löysin ohjin. Askellajijärjestykseni oli työtöltti - laukka - lisätty töltti - ravi - käynti eli se, minkä menisin kisoissakin. Työtöltti meni mielestäni ihan hyvin, itse vaan yllätysyllätys jäin ratsastamaan "puolitehoilla" kun aloitin, joten parastaan Vallu ei todellakaan esittänyt, mutta ihan perusjees tölttiä. Laukka oli suorituksen aikana mielestäni perushyvää, mutta kuvista jälkeenpäin katsottuna väärää... En tajunnut, miten en voinut huomata että laukka oli väärää kun yleensä huomaan sen aina! Harmitti paljon jälkeenpäin vaikka kyse olikin vain näytöksestä. Lisätty töltti lähti hyvin, mutta vaihtui suunnilleen puolessa välissä passiksi, kun V pääsi jännittymään liikaa. Ravi onnistui varmaan parhaiten! Käynti nyt oli perus käynti, siitä ei oikein sanottavaa ole :D
Viimeisellä kierroksella löysin ohjin tölttiä, onnistuin puoli kierrosta pääsemään löysin ohjin ennenkuin Vallu putosi raville. Sain kuitenkin korjattua ja pääsiin loppuun asti töltissä ;))

Ai mikä väärä laukka.....


Lurppakorva ;)
Kierros löysin ohjin :)

Näytöksen jälkeen sain "Kultaisen Kypärän" Piialta. Ideana siinä on vähän sama kuin jääkiekossa ja olin siitä kyllä todella otettu! En yhtään osannut aavistaa, että jotain tällaista jaettaisiin, joten olinkin hyvin yllättynyt kun Piia sen minulle ojensi! :D Kiitokset kaikille mahtavasta päivästä ja "Kulta Kypärästä", mikäli satutte tätä lukemaan!! Päivä oli kyllä todella antoisa ja mukava! :)

Vallu ja kultakypärä ;)




 Tänään meillä oli Sirpan valmennus. Vallu oli pääsääntöisesti koko valmennuksen todella hyvän tuntuinen, loppua kohden parani huomattavasti. Molemmilla tunneilla haettiin sitä, että saataisiin Vallu nousemaan lavoistaan paremmin ylös ja liikkumaan koko kropallaan kunnolla. Olen saanut itsekseni treenailemalla Vallun löytämään oikean muodon että kulkee kaula ja niska oikeinpäin. Nyt siis työstettiin Vallua niin, että lavat nousivat vielä paremmin haltuun, joka tarkoitti sitä että ratsastaja joutui työskentelemään paljon :P


Vallu alkoi liikkua todella hyvin etenkin toisella tunnilla! Kun Vallu nousi oikein, oli suhteellisen helppoa ja vaivatonta edetä rennon reipasta vauhtia ja poni silti käytti itseään oikein ja liikkui läpi kropan! Toisen tunnin lopussa työstettiin vähän ravia ja laukkaa ympyrällä ja Vallu parani niissäkin huimasti :) "Kotiläksyksi" saatiin alkaa harjoittelemaan tätä korkeampaa muotoa eli lavat mukana ylhäällä. Nuppi ei saa olla liian ylhäällä eikä liian alhaalla, vaan tarttis löytää se sellainen kultainen keskitie ;) Tästä on hyvä jatkaa! Eteenpäin ollaan menossa ja suunta on vain ylöspäin!

Alempana videota toiselta tunnilta :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina