Sivut

3. lokakuuta 2015

Sirpa valmentaa...


...meikäläisiä viime viikonloppuna! Viime vklp molemmat ponit ja minä päästiin Sirpan valvovan silmän alle. Snille pääsi lauantaina omalla kentällä, sunnuntaina oli Vallun vuoro Eurajoella. Molemmat nappulat olivat todella hienoja!!


c) Sanni

 Snillen kanssa tosiaan ahkeroitiin lauantaina "omalla" kentällä reilun puolentunnin verran. Ensin mun piti näyttää mitä me osataan eli ei mitään ;D Yleisön luodessa paineita meikäläiseen se meidän vähäinenkin osaaminen hävisi ja eikä mun ratsastamisesta oikein meinannut tulla mitään. En saanut kunnolla tölttiä ja siinä epätoivoisessa töltissä jota sain, Snille putosi raville ja "kiikutti" mua ympyrällä eli suomeksi mistään ei tullut mitään ja itse säädin kahta kauheammin kyydissä kun ei mikään mennyt putkeen :D
Tässä kohtaa Sirpan kanssa aloitettiin työskentely ravissa. Eteen, eteen ja eteen. Laukkarikot ei haitannut vaan ainoastaan eteen, jotta saatiin Snille kokonaisvaltaisesti työskentelemään. Tätä tehtiinkin koko puolituntinen, väliin otettiin laukka-ravi siirtymisiä, jotta saatais Snille aktivoitua. Snillenhän on vaikea hoksata että venyäkin saa, joten tämän harjoituksen myötä annettiin Snillelle mahdollisuus hakea eteen ja venyyttää askelta. Ensin Snille rikkoi koko ajan laukalle hakien omaa tasapainoaan, mutta pikkuhiljaa Snille tuli enemmän ja enemmän ohjan tuelle ja lakkasi rikkomasta laukalle löydettyään jalkansa ja tasapainonsa balanssiin.  Siinä vaiheessa Snille alkoi tuntumaan todella hyvälle ja kuten kuvistakin huomaa, se liikkui ihan super hyvin!
Kotiläksyksi saatiin jatkaa samaa harjoitusta niin että ensin hakee vaikka tölttiä ja muuta pientä "näpräämistä" ja sen jälkeen tätä harjoitusta, jotta Snille saa loppuun avata itseään. Se kun tuppaa liikkumaan liikaa ylös muttei eteen, jolloin se vain kipeytyy pitkässä juoksussa. Tavoitteena on saada se luottamaan ratsastajaan paremmin, nostattaa sen itseluottamusta ja opettaa se siihen että eteenkin voi liikkua mielummin kuin ylös. Lisäksi saatiin vinkeiksi juoksuttaa Snilleä liinassa apuohjilla niin että juoksee isolla ympyrällä suht reipasta tempoa, jotta joutuu jälleen itse hakemaan tasapainonsa, mutta saa kuitenkin tukea sivareista. Myös mäkikiipeily maastoissa on hyvää jumppaa! Onneksi täältä löytyy maastoista jos jonkinmoista mäkeä, jota voi kiipeillä!

Silmät kii on hyvä juosta ;)
Järkyttynyt kuski :D




 



c) Reija

 Vallun kanssa suunnattiin sunnuntaina Eurajoelle saamassa vähän mielipidettä meidän menoon. Itsenäisessä lämppäilyssä Vallu tuntui muuten ihan kivalta, mutta rullaili koko ajan ja lopulta hävisi multa avuilta.
Sirpan kanssa aloitettiin siitä, mistä monet kerrat ennenkin eli sisäpohkeen läpi saamisesta väistättämällä ympyrää. Ideana siinä on saada hevonen kantamaan sisälapansa ja kevenemään kädeltä. Tätä tehtiin jonkin aikaa ja Vallu alkoi sitten pehmetä ja tuntua todella kivalle. Töltissä aluksi säilytettiin sama ajatus ympyrällä. Mun pitää muistaa ajatella ympyrän kaaren mukaan, jotta Vallulla ei karkaa aina toinen pää pois ympyrältä ja taivutuksesta. Ennen pitkää lähdin kiertämään koko kenttää ja haettiin Vallulta lisää lapoja ylös antamalla sille edestä tuki ja pohkella&äänellä kannustaen. Lujempaa ei saanut mennä. Vallu alkoi vastata tähän ihan superhyvin ja liikkui kyllä tavalla, jollaisena ei ole koskaan ennen liikunut! Rehellisesti ekaa kertaa ikinä tunsin Vallun lapojen liikkeen kunnolla ja tuntui että poni kasvoi korkeuttakin senttejä lisää! Ihan mieletöntä! Ihan hitokseen raskasta meno oli itselle kun Vallu meni hyvin, sillä se ottaa todella paljon tukea ohjalta ja saa pitää kunnolla vastaan :D Tämä varmaan muuttuu sitten kun liikkumisesta tulee Vallulle helpompaa, mutta toistaiseksi vielä homma on todella raskasta! Naureskelinkin äidille tuossa että pitänee varmaan alkaa käydä puntilla, jotta saa Vallun näyttämään parastaan ;D




Toisella tunnilla sama tölttiteema jatkui ja heti alusta asti muutamien käyntiväistöjen jälkeen lähdettiin heti koko uraa pitkin tölttäämään. Haettiin vähän lisäyksiäkin, jotka sujuivat hyvin! Mun täytyy vaan muistaa etten päästä Vallua lisäämään liikaa, johon sen voima ei vielä riitä vaan pitää muistaa säilyttää hyvä rytmi ja koko selän läpi kulkeva liike ennemmin kuin antaa kaahottaa ja kadottaa balanssin.
Lopussa otettiin ravia ja laukkaa. Ravissa Vallu oli parempi kuin koskaan ennen! Elastisuutta löytyi vaikka muille jakaa ja muotokin oli super! Laukka oli perushyvää Vallua, siinä Vallulla loppuu vielä voima kesken, jos pitäisi vaatia enemmän työstöä. Lisäksi laukka on viisikäyntisellä harvoin se paras askellaji, joten toistaiseksi tyydytään tähän ja treenaillaan pikkuhiljaa, jospa laukkaakin saisi ajan mittaa paranneltua.

Vallu oli kyllä niin super! Ei oo kyllä koskaan liikkunut niin hyvin kuin nyt enkä olis uskonut et tästä ponista löytyy edes niin paljon kapasiteettia kun tähän mennessä on tullut esiin! Ihan mieletön hevonen ja kehitys kun miettii mistä ollaan lähdetty!
#kiitollinensiunattuonnellinen #soproud









Vertailun vuoksi oli pakko kaivaa tuben uumenista tasan samalla päivämäärällä ollut Sirpan valkku viime vuodelta ;)





2 kommenttia:

  1. Anonyymi3.10.15

    Kiva postaus! Todella hyvännäköistä menoa kuvien perusteella. Mistä nuo punaiset ohjat on muutes hankittu? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ohjat on muistaakseni ViljarShopista :)

      Poista

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina